Choklad igelkott
Sitter inne på FB och kollar runt,
ser en reklam fråm milda på
choklad igelkottar,
och gissa om jag blir sjukt sugen på
att äta en!!!

CHOKLADBOLLAR
25 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
(2 msk kallt kaffe)
Garnering: pärlsocker eller kokos
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en deg.
Forma små bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokos.
Ställ dem kallt för att stelna.
Igelkottar:
Doppa "nosänden" i smält ljus blockchoklad och låt stelna.
Smält sedan mörk choklad och "häll över" kroppen med hjälp av en sked.
Lägg på bakplåtspapper och strö över choklad- och kolaströssel genast.
När de stelnat kan de plockas över i en burk eller på ett fat och ställas i kylen.
Ögonen är gjorda av sugarpaste och det svarta ritat med ätbar färgpenna.
Dom är ju sjukt söta!!!

ser en reklam fråm milda på
choklad igelkottar,
och gissa om jag blir sjukt sugen på
att äta en!!!

CHOKLADBOLLAR
25 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
(2 msk kallt kaffe)
Garnering: pärlsocker eller kokos
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en deg.
Forma små bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokos.
Ställ dem kallt för att stelna.
Igelkottar:
Doppa "nosänden" i smält ljus blockchoklad och låt stelna.
Smält sedan mörk choklad och "häll över" kroppen med hjälp av en sked.
Lägg på bakplåtspapper och strö över choklad- och kolaströssel genast.
När de stelnat kan de plockas över i en burk eller på ett fat och ställas i kylen.
Ögonen är gjorda av sugarpaste och det svarta ritat med ätbar färgpenna.
Dom är ju sjukt söta!!!

kram
Kommentarer
Trackback