Choklad igelkott
Sitter inne på FB och kollar runt,
ser en reklam fråm milda på
choklad igelkottar,
och gissa om jag blir sjukt sugen på
att äta en!!!
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/439460/images/2011/bern4_146870655.jpg)
CHOKLADBOLLAR
25 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
(2 msk kallt kaffe)
Garnering: pärlsocker eller kokos
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en deg.
Forma små bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokos.
Ställ dem kallt för att stelna.
Igelkottar:
Doppa "nosänden" i smält ljus blockchoklad och låt stelna.
Smält sedan mörk choklad och "häll över" kroppen med hjälp av en sked.
Lägg på bakplåtspapper och strö över choklad- och kolaströssel genast.
När de stelnat kan de plockas över i en burk eller på ett fat och ställas i kylen.
Ögonen är gjorda av sugarpaste och det svarta ritat med ätbar färgpenna.
Dom är ju sjukt söta!!!
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/439460/images/2011/igelkott_72_146870711.jpg)
ser en reklam fråm milda på
choklad igelkottar,
och gissa om jag blir sjukt sugen på
att äta en!!!
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/439460/images/2011/bern4_146870655.jpg)
CHOKLADBOLLAR
25 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
(2 msk kallt kaffe)
Garnering: pärlsocker eller kokos
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en deg.
Forma små bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokos.
Ställ dem kallt för att stelna.
Igelkottar:
Doppa "nosänden" i smält ljus blockchoklad och låt stelna.
Smält sedan mörk choklad och "häll över" kroppen med hjälp av en sked.
Lägg på bakplåtspapper och strö över choklad- och kolaströssel genast.
När de stelnat kan de plockas över i en burk eller på ett fat och ställas i kylen.
Ögonen är gjorda av sugarpaste och det svarta ritat med ätbar färgpenna.
Dom är ju sjukt söta!!!
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/439460/images/2011/igelkott_72_146870711.jpg)
kram
Kommentarer
Trackback